عقرب یا «کژدم» بی آرامیبرای خودش طبقه بندی دارد و به وضعهای کم خطر و خطرناک تقسیم میشود. وارسی درباره این جانور شاید بخاطر خیلیها بی وقار باشد، اما هرمزگانیها این موجود را خوب میشناسند.
از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در بکلی جهان پراکنده اند، فقط حدود ۲۰ راه آنها سمیهستند. این جانور در رنگهای مختلفی مشابه زرد مایل به قهوه ای، قهوه ای، خاکستری و سیاه مشاهده میشود و کمیت آن بین ۱.۵ تا ۱۸ سانتی متر است، اما با توجه به این که بدنی تخت و صاف دارد، میتواند از شکافهایی به اعتبار ۳ میلی متر هم گذر کند و وارد خانه شود.
عقربهایی که در ایران وجود دارند، بیشترین مقیاس گزش داخل جهان را به خود اختصاص داده اند و خطرناک ترین نوع عقرب در ایران همچنین «گادیم» نام دارد که در هرمزگانهم یافت میشود و سمیکشنده دارد. زهر سایر عقربها تا این پیمانه بدخیم نیست!
استان هرمزگان معمولاً رتبه دوم مدل عقرب گزیدگی در کشور را دارد و هرساله متجاوز از ۱۰ تک اجل شاگرد از عقرب گزیدگی گزارش میشود. یافتهها نشان قسط که سیاق گادیم خطرناک ترین کژدم کشور و عامل اصلی مرگ ومیر ناشی از عقرب زدگی تو هرمزگان است.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که عقرب گادیم دارد این است که سم بسیار کمیدارد و وقتی مخبر بدن فرد میشود ممکن است خویشتن فرد متوجه گزیدگی نشود و هیچ دردی را حس نکند و پس از دو روز متوجه درد درون ناحیه گزیدگی شود. البته سم این عقرب تأخیری است و پس از چند روز عوارض خویشتن را نشان میدهد و آن زمان دیگر دیر شده است. علائم ناشی از نیش عقرب توسن زودتر ابراز میدرنگ.
در روزهای گذشته خبری دست بوسیله دست شد که دختر ۷ ساله بشاگردی براثر نیش عقرب جان باخت. این بکر ۷ ساله ساکن روستایی در شهر گافر دستخوش عقرب گزیدگی و بعد به مرکز درمانی سیت و ماسیتی منتقل و پس از اقدامات اولین راهی درمانگاه سردشت و سپس میناب میشود انتقالی که به دلیل مشکلات جاویدان جادههای شهرستان بشاگرد بسیار از سه شایسته کردن بوسیله کشش میانجامد و شاید همین از مشت دادن حین طلایی سبب اجل کودک بشاگردی میشود.
در همین خصوص مدیر روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان افزود: در این خصوص نیز طی دستورالعملها تمامیمراکز خدمات تمامیت استان هرمزگان دارای پزشک و سرم ضد عقرب نیز موجود است.
دکتر فاطمه نوروزیان با اشاره به این که تو مراجعه بیمار نیز مبدا سرم نیز تزریق و پس ازآن بیمار بوسیله بیمارستان باید نقل مکان شود، تصریح کرد: متأسفانه زمان زرین بخاطر رسیدن این بی نظیر به بیمارستان بوسیله برهان دیر رساندنش نیز از بین میرود و اقدامات درمانی همکارانم همچنین جوابگو نبوده است هرچند در تمامیمراکز نیز سرم ضد عقرب تزریق شده است.
وی گفت: موافق گفته پزشکان جنس عقرب و زهر آن از خطرناک ترین انواع عقربها بود، با توجه بوسیله این که مقدور است عقرب خلال نیش سرقت کردن سم خود را بوسیله لایههای زیرپوست یا ژرف تر از آن وارد کند و این سم برای ایجاد علائم باید جذب خون شود و به مراکز متنوع برسد، بیمار باید هرچه زودتر به بیمارستان خواه درمانگاه مراجعه کند و درمان کم قیمت برای وی صورت بگیرد تا خطر مرگ ومیر کمتر شود.
نوروزیان با اشاره به این که بنیادی ترین نکته پیشگیری از عقرب گزیدگی اعطا کردن هشدارها و مطالعات بوسیله افراد جامعه درباره نحوه پیشگیری از عقرب گزیدگی است، نشانی کرد: این هشدارها را میتوان از شیوه رسانههای عمومی، مراقبان بهداشتی، واحدهای عقرب گزیدگی، پزشکان و تمام افرادی که بوسیله طریقی با بهداشت و سالمت اجتماع سروکار دارند، ایفا انصاف.
مدیر روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان گفت: عقرب موجود خطرناکی است و حق داریم از آن وحشت داشته باشیم، با توجه بوسیله وجود عقرب داخل هرمزگان، برای برخورد مناسب با این جانور و همچنین نجات جان بیماران، لازم است آگاهی کاملی درباره این جانور داشته باشیم، از طرف ایفا هرگونه رفتار خودسرانهای میتواند عوارض جبران ناپذیری در جای پا داشته باشد.
وی ادامه انصاف: بیشتر علاجهای سنتی و خانگی در موارد عقرب گزیدگی محور و مبنا علمیندارند، بوسیله همین دلیل در صورت مواجهه با عقرب گزیدگی، باید ناسالم به سرعت بوسیله نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل شود.
نوروزیان گفت: عدم احساس درد درون ناحیه گزش برهان بر بی اهمیت بودن موضوع نیست و میتواند نشانگر آرامش پیش از طوفان باشد.
همچنین مشکلات جادهای در شهرستان بشاگرد درد کهنی است که در مقاطع و شرایط متنوع همچون تحصیل بینش آموزان و انتقال بیماران همچنین باعث رنجش اندیشه ساکنان این شهرستان شده بوسیله رویهای که در سیلاب دی ماه سال ۹۸ همچنین بوسیله دلیل طغیان رودخانههای فصلی و عدم بود پل مفت و مشکلات جادهای شاهد به بود آمدن گرفتاری و مشکلات بسیاری برای انسان این منطقه بودیم.